Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Καθαρισμός Καμινάδας Τζακιού

Καθαρισμός Καμινάδας Τζακιού

Καθαρισμός Τζακιού & Καμινάδας
από 35€

Καλέστε για ραντεβού στο 694 4323232

  

Γιατί είναι απαραίτητος ο καθαρισμός καμινάδας τζακιού


Ο τακτικός καθαρισμός του τζακιού και της καμινάδας επιβάλλεται για ποικίλους λόγους. Εξασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια στη χρήση του, μειώνει την πιθανότητα φωτιάς, ενώ φροντίζει για την αποδοτική θέρμανση του χώρου.

Μερικοί από τους λόγους που κάνουν το τζάκι μας να μην λειτουργεί σωστά είναι οι ακόλουθοι:

Η καύση ξύλων και υλικών που δεν συνιστώνται για καύση και φράζουν την καμινάδα μας. Τέτοια υλικά αποτελούν για παράδειγμα τα σκουπίδια οικιακής χρήσης αλλά και το πλαστικό.
Το ψήσιμο στο τζάκι είναι επίσης συχνή αιτία φθοράς του τζακιού και μπορεί να γίνεται αλλά με την απαραίτητη φροντίδα και καθαρισμό του τζακιού και της καμινάδας. Η επιβάρυνση οφείλεται στο λίπος που πέφτει στα κάρβουνα και κατά την καύση δημιουργεί λιπαρά τοιχώματα στο εσωτερικό του τζακιού, και στη συνέχεια καπνιά στο χώρο μας.
Επίσης, η πιθανώς κακή κατασκευή του τζακιού είναι σημαντικός λόγος για να μην λειτουργεί σωστά. Για αυτό η επιλογή κατασκευαστή θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και ενδελεχή έρευνα. Η κακή κατασκευή με δημιουργία επιφανειών ή γωνιών εμποδίζουν την έξοδο του καπνού προς τα έξω, επομένως χρειάζεται ακόμη συχνότερος καθαρισμός για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Η σωστή συντήρηση και καθαρισμός τζακιού είναι απαραίτητος τόσο σε παραδοσιακά όσο και ενεργειακά τζάκια.

 

Προετοιμασία πριν τον καθαρισμό καμινάδας τζακιού

Πριν το ξεκίνημα της διαδικασίας καθαρισμού της καμινάδας και του τζακιού, είναι σημαντικό να προηγηθούν κάποιες απλές ενέργειες που θα φροντίσουν στην προστασία του σπιτιού αλλά και όσων βρίσκονται γύρω. Είτε μας ενδιαφέρει ο καθαρισμός ενός παραδοσιακού τζακιού, είτε ενεργειακού, οι ενέργειες είναι ίδιες.

Φροντίζουμε για τα εξής:

Την απομάκρυνση ή το κάλυμμα χαλιών και πλαστικών καλυμμάτων που βρίσκονται κοντά στο τζάκι μας.
Τον καθαρισμο υπολειμμάτων στάχτης που βρίσκονται στην εστία από προηγούμενη χρήση.
Τον έλεγχο της καμινάδας για πιθανές φωλιές.
Τη χρήση ειδικών γάντιων και μάσκα.

 

Γιατί πρέπει να κάνεις καθαρισμό τζακιού;


Για την υγεία του τζακιού
Από την πολλή χρήση παραμένουν πολλή στάχτη η οποία δεν έχει υποστεί καύση και δημιουργεί τοιχώματα πάνω στο τζάκι που μπορούν να φθείρουν τη δομή του ή και να προκαλέσουν πυρκαγιά.


Για να προστατεύσεις το αναπνευστικό σύστημα
Το τζάκι θα πρέπει να αερίζεται σωστά και να υπάρχουν οι “δίοδοι” για τον καπνό αλλά και το οξυγόνο ώστε το τζάκι να μην “καπνίζει” και να φέρνει τις βλαβερές ουσίες μέσα στο σπίτι και να δημιουργεί προβλήματα σε όσους μένουν μέσα.


Για να καθαρίζει από λιπαρές ουσίες και πίσσα που στέκεται στα τοιχώματα
Εάν το τζάκι το χρησιμοποιείτε και για τη δημιουργία φαγητού τότε όλα όσα “μένουν” στο τζάκι και μένουν άκαυστα και δημιουργούν κακή μυρωδιά και επηρεάζουν τη σωστή χρήση της εστίας.


Για την αποφυγή πυρκαγιάς
Έχετε ακούσει, ή έχετε δει ή έχετε ενδεχομένως βιώσει μία πυρκαγιά σε καμινάδα η οποία οφείλεται στον μη σωστό καθαρισμό της καμινάδας και της εστίας με αποτέλεσμα να αναφλέγονται τα υπολείμματα και να υπάρχει κίνδυνος να μεταδοθεί η πυρκαγιά και στο σπίτι αλλά και να καταστρέψει ολοσχερώς την καμινάδα σας.

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.